Werkwijze voor een professionele website

Cool 64 Webdesign bouwt en onderhoudt websites volgens de geldende webstandaarden.
Het toepassen van webstandaarden is de beste garantie dat een website toegankelijk is. Voor zowel browsers, zoekspiders en mobiele en desktop weergave. Oudere browsers zullen nog steeds de basisstructuur van de site begrijpen en de inhoud weergeven, zelfs als ze de nieuwere technologieën niet ondersteunen. Een site die gebouwd is met webstandaarden is beter te indexeren voor zoekmachines doordat ze de structuur van een site beter begrijpen.

Met de komst van html5 en CSS3 worden de mogelijkheden uitgebreider. Denk maar aan mobiele websites, gebaseerd op een gewone website. Een van de vele mogelijkheden met deze vernieuwde technieken.

Om tot een goede, professionele en succesvolle website te komen hanteer ik een bepaalde werkwijze. Deze zal tot een website leiden waar u tevreden over kunt zijn.
Werkwijze bekijken

Website, balans tussen design en de bezoekers

Html5, CSS3 en JQuery zijn krachtige tools voor de moderne browsers. De verleiding om dan ook van alles in 1 pagina te stoppen is erg groot. Goed webdevelopment dient rekening te houden met de laadtijden van een pagina, indexering door zoekmachines en de diverse apparaten(viewports) waarop de website bekeken wordt.

Als een bezoeker een langzamere internetverbinding heeft en de laadtijden zijn hoog, dan is de kans zeer groot dat de bezoeker al snel afhaakt. De ideale laadtijd van een pagina bedraagt dan ook tussen 1 en 3 seconden! Er is zelfs een onderzoek van Google waarbij er 400 milliseconden genoemd wordt.

Nu zal de laadtijd varieëren per website en doelgroep. Met de hulp van Google Analytics kunnen er diverse metingen gedaan worden. Met Googles Page Speed Insights - een online tool kan de laadtijd worden gemeten en deze tool geeft suggesties voor verbeteringen.

Samengevat: dit alles betekent dat er voorwaarden aan de website en paginas gesteld worden, om een zo optimaal mogelijke website neer te zetten. Een website waar de bezoeker graag blijft terugkomen.

Deze website laadt zonder Google Ad Service in 485ms, echter is de laadtijd nu 10,35s. De Google Ad Service is een test en ik laat het nog een poosje draaien.